luni, 28 aprilie 2014

Magia Recunostintei


Oamenii care şi-au dezvoltat un simţ puternic al recunoştinţei nu sunt neapărat în topul celor mai bogaţi sau mai faimoşi, dar e adevărat că au viața pe care și-o doresc și se simt binecuvântați. Parcă norocul îi însoțește pretutindeni și toate li se întâmplă în favoarea lor. Acești oameni au o aură specială. Radiază de fericire.

Și cum spuneam, ei nu fac parte din categoria VIP-urilor. Pur şi simplu, au învăţat să recunoască şi să aprecieze partea pozitivă a oricărei situaţii din viaţa lor. Observațiile cercetătorilor au scos în evidență următorul aspect: oamenii care obișnuiesc să aprecieze puterea momentului prezent și micile daruri pe care viața le face sunt mai fericiți și mai longevivi decât persoanele veșnic în căutarea unor situații mai bune. Mulțumirea și recunoștința pentru ceea ce este acum nu duce la plafonare, așa cum poate avem senzația. Este vorba mai mult despre a trăi clipa de față, nu ce a fost, nu ce va fi.
Când vorbim despre magia recunoștinței, nu putem să nu amintim despre energia cu care gândurile și emoțiile sunt încărcate. Chiar credeai că ele sunt lipsite de conținut?  

Gândurile au substanță, inteligență și un anume magnetism. Ele atrag implacabil gânduri și emoții de aceeași natură, iar această acumulare de energie are o putere enormă – pozitivă sau negativă. La rândul ei, energia acumulată atrage lucruri, evenimente și oameni care vibrează pe frecvențe asemănătoare. Nimic nu apare în viața noastră întâmplător. Viața nu ni se întâmplă pur și simplu, ea ne răspunde.
Recunoștința este una dintre cele mai puternice emoții pozitive care atrage ca un magnet trăiri precum iubirea, mulțumirea, generozitatea, răbdarea, compasiunea… Iar când emitem energii atât de înalte, recepționăm automat vibrații la fel de pozitive. Nu mai e cazul să precizez ce se petrece cu noi și în jurul nostru atunci când suntem plini de furie, invidie, gelozie, nemulțumire, ură, griji, egoism…

Gândul are putere creatoare
În privinţa gândului, nu trebuie să uităm niciodată că el are putere creatoare pe toate planurile, inclusiv în planul fizic. Învăţătura orientală spune despre gând că produce un turbion (se deplasează în spirală) care atrage din univers tot ce este necesar pentru ca acel gând să se materializeze. Ştiinţa admite că turbionul, vortexul sau spirala stă la baza materiei.

Ce te costă să fii recunoscător pentru ce ai în viața ta? Dacă stai și te gândești mai bine, realizezi că ești deja bogat. Lucrurile pe care te-ai obișnuit să le folosești zi de zi sunt un lux pentru mulți oameni. Serviciile de care beneficiezi, confortul de acasă sau de la servici, faptul că ai un acoperiș deasupra capului, că ai un pat unde să dormi și ai ce mânca, toate acestea sunt motive pentru care ar trebui să te simți binecuvântat. Există atâția oameni care nu au parte de ele. Dacă ai impresia că ți se cuvin și că vor fi acolo întotdeauna, mai gândește-te o dată. Nu aștepta să ajungi în situația să pierzi ceva pentru a-i aprecia cu adevărat valoarea, fie că e vorba de sănătate, persoane dragi sau lucruri de care te folosești și îți sunt necesare.

Pentru practica recunoştinţei nu ai nevoie decât să faci câţiva paşi sinceri şi simpli:

  1. Învață să te relaxezi și să dai drumul lucrurilor de care agați
Ţi s-a întâmplat să treci printr-o situaţie frustrantă şi apoi să simţi că nu poţi renunţa la sentimentul de furie? Este normal să fim supăraţi când ceva iese prost, dar în loc să ne focalizăm pe ce n-a mers, mai bine ridicăm fruntea şi refacem planul astfel încât să funcţioneze. În momente dificile, este constructiv să ne amintim motivele pentru care putem fi recunoscători. Sentimentul de agățare emoțională creează blocaje la nivel energetic și apoi și fizic. Cum spun americanii: “Let it go…” Viața e în continuă curgere. Curgi odată cu ea. Nu îi opune rezistență pentru că dai naștere la atașamente inutile și la suferință. Învață să iubești ceea ce este acum și dă drumul trecutului. Eliberează-te de tot ce nu-ți face bine, dorindu-ți să faci aceasta.

  1. Trăieşte fiecare zi în parte
Când simţi că zilele trec pe lângă tine în viteză şi fără sens, opreşte ritmul şi fă ceva ce-ţi place cu adevărat, oricât de neînsemnat ar părea. Fă linişte în gânduri şi fii tu cu tine însuţi. Dacă la început e mai dificil, odată cu practica devine din ce în ce mai natural și mai ușor. Admiră culoarea cerului, frunzele ruginii, respiră profund, gândeşte-te ce mult înseamnă simplul fapt că EŞTI! Nu poți fi decât în momentul prezent. Restul sunt proiecții ale minții. Iar dacă îți rezervi câteva momente să-ți planifici viitorul, asigură-te că îți stabilești obiective care să-ți aducă satisfacție și fericire.

  1. Acordă atenție și lucrurilor mărunte
Viaţa nu este făcută doar din proiecte mari, muncă, îndatoriri, familie, ş.a.m.d. Cât de simplu este să te bucuri dimineaţa de un răsărit de soare? Şi totuşi atât de frumos… Cât de simplu este să urmăreşti zborul lin al unei păsări? Şi totuşi atât de liniştitor… Viaţa este ACUM. Timpul este făcut din „acum și aici”. Iar ce facem acum şi aici ne construiește viitorul. Poate sună a clișeu, dar când pui în practică obiceiul recunoștinței pentru lucrurile mărunte, viața capătă culori cu totul noi și se transformă în mod magic. Îți vorbește cineva care învață să mulțumească zi de zi pentru tot, cineva care simte deja magia recunoștinței

  1. Fii prezent în ceea ce faci
Urmăreşte să ieşi de pe pilot automat şi să devii cât mai prezent în fiecare acţiune pe care o întreprinzi… când eşti la masă, gustă cu adevărat acea mâncare, nu te gândi la ziua de mâine; când eşti la muncă, încearcă pe cât posibil să faci cu drag ce ai de făcut (dacă nu se poate, schimbă jobul); când eşti în parc la plimbare, admiră peisajul, priveşte oamenii, respiră aerul curat, ascultă ciripitul păsărilor şi fii atent şi în interiorul tău… Fii prezent! Face parte din jocul recunoștinței și transformă calitativ orice faci. Obișnuiește-te să fii atent cât de prezent ești când bei apă, mergi, dansezi, scrii, citești sau pur și simplu când te relaxezi. Practica observației în sine te aduce în clipa de acum. Iar prin acest lucru transmiți la nivel energetic vibrația recunoștinței de a FI. Universul îți răspunde mereu cu aceeași recunoștință.

  1. Ține un jurnal al motivelor de apreciere
Scrie zilnic sau cât mai des cu putinţă toate motivele pentru care poți fi recunoscător. Fiecare dintre noi avem astfel de motive.  Petrecând chiar şi o mică parte din timp scriind despre starea ta de bucurie te vei încărca cu energie pozitivă, iar Universul îți va da și mai  multe motive de recunoștință. Dacă nu reușești să ții un astfel de jurnal în scris, fă un inventar mental ori de câte ori desfășori activități care nu necesită concentrare intelectuală. Poate vei simți să-ți începi ziua mulțumind pentru toate binecuvântarile din viața ta. Sau poate îți va veni mai ușor seara înainte de culcare. Sfatul meu este să-ți amintești totuși și în timpul zilei să mulțumești pentru ceea ce ai și să trăiești sentimentul de bucurie asociat motivelor de recunoștință.

Noi nu atragem ceea ce vrem, ci ceea ce suntem
Personal, consider că dezvoltarea unei atitudini sincere de recunoştinţă este cheia către o viaţă interioară bogată, împlinită şi fericită. Iar ce este în interior este şi în exterior. Noi nu atragem ceea ce vrem, ci ceea ce suntem. Iar dacă ceea ce suntem corespunde cu intențiile noastre, atunci atragem și ce ne dorim. Ori de câte ori mulțumesc din inimă pentru ceva, alte lucruri bune mi se întâmplă în perioada următoare de timp. De fapt, nu e o întâmplare… Nu contează pentru ce mă bucur – pentru că ascult o melodie care-mi place în mod deosebit, pentru că prind autobuzul fix când am nevoie, pentru că realizez cât de norocoasă sunt să am în viața mea oameni atât de frumoși la suflet, sau pentru că am găsit genul de blugi pe care mi-i doream… Uneori, îmi simt corpul inundat de recunoștință și bucurie fără să mă gândesc la ceva anume. Și trăiesc starea, pur și simplu… secunde, minute, ore, zile întregi…

Îmi dau seama că uneori noi suntem cei care punem piedici în manifestarea propriilor dorințe, prin nerăbdare, prin faptul că simțim nevoia să controlăm situația (să o împingem mereu de la spate ca să iasă cum ne dorim) și pentru că uităm să fim fericiți pur și simplu. Dar tocmai pentru asta suntem acum, aici. Ca să evoluăm. Ca să învățăm.

articol de Anca Ciobotaru

sursa: http://noulpamant.ro/articole/dezvoltare-umana/magia-recunostintei-un-mod-de-a-crea-abundenta-in-viata-ta/

A Fi - cea de a treia cale

Mesaj de la Jeshua, prin Pamela Kribbe
.
transfagarasan .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dragi prieteni,
Eu sunt Jeshua. Sunt alături de voi. Prin barierele spațiului și timpului, eu stau alături de voi; simțiți-mă în inima voastră. Ființa umană îmi este atât de familiară – înălțimile, precum și adâncimile. Am explorat toată paleta sentimentelor umane și, în acea lume a extremelor, am găsit în cele din urmă o cale de ieșire; o trecere la un mod diferit de a privi lucrurile, un mod prin care întreaga experiență de a fi uman se prezintă într-o lumină diferită – o cale care creează liniște și pace în inima voastră.
Despre această cale de ieșire, această trecere, aș vrea să vă vorbesc azi.
Mulți dintre voi vă aflați într-o dilemă, o luptă cu voi înșivă. Există o idee vie în mintea voastră că trebuie să fiți mai buni,  altfel decât sunteți acum! Că ar trebui să fiți mult mai evoluați, mai sfinți, mult mai capabili să urmați anumite reguli, să aveți un ideal mai înalt pentru voi înșivă – dar acesta este un ideal fals. Și toate aceste idei care vă macină se bazează pe ideea că nu sunteți buni așa cum sunteți; că mai există ceva; că aveți puterea să vă schimbați; că aveți controlul asupra faptului că sunteți oameni. Aceasta este o idee veche, și una pe care ați experimentat-o pe deplin într-o eră foarte veche.
În parte, aceasă idee a existat în Atlantida, când v-ați dezvoltat cel de-al treilea ochi și când l-ați experimentat ca centrul de observare din capul vostru. Din acel al treilea ochi ați putut percepe și tot de acolo ați vrut să interveniți pentru a modela viața după dorințele voastre. A existat o anumită tendință de a domina în voi, dar această tendință a fost inspirată de conceptul vostru despre adevăr. Ideea voastră a fost că acționați pe baza unor principii înalte, așa că ceea ce ați făcut a fost ”bun” – și așa funcționează întotdeauna. Întotdeauna puterea este învăluită în idei care sunt considerate a fi bune. O întreagă ideologie este apoi construită în jurul unei astfel de idei, transformând-o într-o viziune asupra lumii care apare ca o strădanie către ceea ce este bun, în timp ce, în esență, voi încercați să controlați viața – atât în voi cât și în ceilalți.
Puterea corupe – ea vă îndepărtează de curgerea naturală a vieții care este prezentă în fiecare ființă umană. Puterea vă dă un concept de maleabilitate care, de fapt, se bazează pe iluzie. Viața, așa cum o cunoașteți, nu este flexibilă în acest fel, ea nu este determinată de motive, sau de voință, sau de cel de-al treilea ochi. Viața nu se potrivește într-o viziune asupra lumii, ea nu poate fi organizată pe baza unor procese mentale.
Pentru o lungă perioadă de timp, voi ați intrat într-o bătălie cu umanitatea voastră – condiția umană.  
Multe căi spirituale se bazează pe ideea că trebuie să lucrați mult cu voi înșivă, că trebuie să vă elevați, că trebuie să vă impuneți o cale de acțiune planificată, care să vă conducă în cele din urmă la o situație ideală. Dar această idee creează multă luptă interioară.
Dacă începeți cu ideea unui ideal necesar, voi vă impuneți standarde pe care știți foarte bine în interiorul vostru că nu puteți să le atingeți – așa că ați pierdut chiar de la început.
Simțiți acum energia acestui tip de gândire: ce vă faceți voi înșivă, ce energii vin din nevoia de a impune, din încercarea de a vă îmbunătăți, din dorința de a vă organiza viața, emoțiile și gândurile!
Simțiți energia din dorința de a controla lucrurile. Este o energie iubitoare? De multe ori acea energie se prezintă ca iubire, ca bună și adevărată, dar întotdeauna puterea se ascunde în acest fel, așa că este mai ușor pentru oameni să o accepte. Puterea nu-și arată în mod deschis fața, ea seduce prin puterea gândului. De aceea este mai bine să nu vă gândiți la ea, dar să simțiți ce dorință de a controla viața este în voi.
Priviți-vă în viața voastră de zi cu zi, în prezent, în viața voastră de acum. Cât de des vă luptați încă cu voi înșivă, vă condamnați pentru ceea ce apare în voi, cu ceea ce în mod natural ivzorăște în voi și vrea să curgă? În această stare de judecată se află o energie critică, o neacceptare: ”acest lucru nu ar trebui să fie, acest lucru este greșit, acesta trebuie să dispară!”. Simțiți această energie: vă ajută?
Acum vreau să vă arăt un alt mod de a vă privi pe voi înșivă, un loc în care schimbarea poate avea loc, dar fără luptă, fără o abordare dură a voastră.
Pentru a fi mai clar, dați-mi voie să vă dau un exemplu.
Imaginați-vă că se întâmplă ceva în viața voastră ce trezește în voi un sentiment de furie sau iritare – oricum ați vrea să-l numiți. Acum, voi puteți reacționa la acea furie în moduri diferite. Dacă nu sunteți obișnuiți să reflectați la emoțiile voastre, și reacțiile voastre sunt foarte primitive, atunci acolo nu există altceva decât furie – voi sunteți furioși, punct. Sunteți sufocați în ea și vă identificați cu furia.  Adeseori se întâmplă ca voi să puneți cauza furiei voastre în afara voastră – puneți vina pe altcineva. Altcineva a făcut ceva rău și din vina lui/ei sunteți  furioși. Aceasta este cea mai primitivă reacție – vă identificați cu furia voastră, voi sunteți furioși!
O altă posibilitate este ceea ce eu numesc a doua cale de a reacționa. Sunteți furioși, dar în capul voastru apare imediat o voce care vă spune, ”acest lucru nu ar trebui să se întâmple!; acest lucru este greșit!; nu este bine să mă înfurii!; trebuie să suprim acest lucru!”. S-ar putea să fi fost învățați să vă suprimați furia, fie prin educația voastră religioasă, fie dintr-o perspectivă socială. De exemplu: este mai bine, mai drăguț, mai moral să nu vă arătați furia față de ceilalți. Acest lucru se aplică cu siguranță femeilor, deoarece pentru ele nu este potrivit să-și exprime deschis furia – nu este feminin….
Există tot felul de idei despre care vi s-a vorbit, idei care v-au făcut să judecați furia din voi. Și apoi ce se întâmplă? În voi există furia și imediat apare o părere despre ea:  ”acest lucru nu este permis, acest lucru este greșit!”. Furia voastră devine atunci partea voastră întunecată, deoarece, literal, ea nu poate ieși la Lumină – ea nu trebuie să fie văzută.
Ce se întâmplă cu furia suprimată în acest fel? Ea nu dispare, ea trece în umbra voastră și vă va afecta în alte moduri, vă poate face să deveniți temători și neliniștiți. Nu veți putea folosi puterea care se află în furie, pentru că voi nu vă permiteți să o faceți. Vă puteți arăta partea voastră dulce, frumoasă, utilă, dar nu partea pasională,  furioasă – partea rebelă din voi. Deci furia se blochează în ea, iar voi vă închipuiți că sunteți diferiți de ceilalți oameni pentru că aveți aceste sentimente, așa că s-ar putea chiar să începeți să vă distanțați de ceilalți.
În orice caz, acest lucru creează un conflict amar în interiorul vostru și, aparent, între două sine, un Sine Luminos și un Sine Întunecat.  Între timp voi sunteți prinși în acest joc dureros, care vă rănește interior, pentru că nu vă puteți exprima. Aceasta este judecata care vă limitează.
Chiar deveniți o persoană mai bună datorită acestei reacții? Suprimarea propriilor voastre emoții vă va conduce spre idealul de ființă umană pașnică și iubitoare? Dacă v-aș descrie toate acestea, ați putea vedea foarte clar că acest tip de reacție nu funcționează – nu duce la o pace reală, la un echilibru interior real. Și, totuși, voi vă faceți acest lucru! Adeseori vă reduceți emoțiile la tăcere, deoarece ele nu sunt în concordanță cu morala la care țineți și nu vă reflectă în această morală – de unde vin și de către cine sau de către ce au fost ele stârnite.
Așa că ceea ce vă recomand să faceți este: nu vă gândiți la ele, doar simțiți-le!. Simțiți acea energie care rezidă în judecățile pe care le aveți față de voi înșivă, cu imaginea voastră despre ce este ideal și ce ”ar trebui să faceți”, judecățile care uneori ies la suprafață din motive aparent foarte mari – lăsați-le să fie!. Nu veți deveni iluminați prin înfrânarea emoțiilor voastre și prin suprimarea lor sistematică.  Există și o a treia cale – o a treia cale de a vă experimenta propriile voastre emoții umane.
Prima cale a fost cea a identificării totale cu furia voastră, ca în exemplul anterior.
A doua cale a fost de a o presa, de a o suprima și a o condamna.
A treia cale este de a o permite – de a o lăsa să fie și a o depăși. Aceasta este ceea ce face conștiința.  Conștiința de care vorbesc nu judecă – este o stare de A FI. Este o cale de observare, care este în același timp și creativă.
Acum, multe tradiții spirituale au spus: fii conștient de tine însuți, asta este suficient. Dar apoi vă întrebați: cum se poate asta? Cum poate doar conștientizarea despre mine însumi să aducă schimbări în fluxul emoțiilor mele? Trebuie să înțelegeți: conștiința este ceva foarte puternic! Este cu mult mai mult decât o pasivă înregistare a unei emoții – conștiința este o forță creatoare intensă.
Acum imaginați-vă încă o dată că ceva din lumea exterioară vă provoacă o emoție foarte puternică – furia, de exemplu. Când vă confruntați cu ea conștient, o observați pe deplin în voi. Nu faceți nimic în legătură cu ea, deși  în același timp continuați să o observați și să o priviți. Nu vă mai identificați cu furia, nu vă mai pierdeți în ea, doar lăsați furia să fie ceea ce este. Aceasta este starea de detașare, dar o detașare care are o mare putere, pentru că tot ceea ce ați învățat vă seduce în a fi atrași în starea voastră de spirit, în interiorul emoției de furie sau frică. Și ca să o complicați și mai mult, vă lăsați atrași în a judeca acea furie sau frică. Deci, sunteți atrași în două moduri și trași departe de conștiință, ieșirea despre care am vorbit la început: ieșirea care este calea către pacea interioară. Căile voastre obișnuite de a vă confrunta cu emoțiile, așa cum au fost, vă îndepărtează de acest punct central, departe de acea conștiință, și totuși aceasta este singura cale de ieșire.
Doar prin obervarea în tăcere a emoției în desfășurarea ei deplină, nu devenind inconștienți, veți rămâne în totalitate prezenți. Nu vă lăsați atrași – nici de emoție, nici de judecarea ei! Priviți-o pe deplin conștienți și cu un sentiment de blândețe: ”acesta este modul în care aceasta este în mine”.
”Văd cum furia apare în mine. Îi simt curgerea prin corpul meu”. ”Stomacul meu reacționează, sau inima mea, gândurile mele se întrec în a justifica motivele emoției mele”. ”Gândurile mele îmi spun că eu am dreptate și nu cealaltă persoană”….Toate acestea le puteți vedea cum se întâmplă, dacă vă observați pe voi înșivă, dar nu vă lăsați prinși în ele.
Nu vă înecați în emoția voastră, nu cădeți sub stăpânirea ei! Aceasta este conștiința – aceasta este claritatea minții!
Și în acest fel voi vă potoliți demonii din viața voastră: frica, furia, neîncrederea!  Voi le dați putere atunci când vă identificați cu ele, ori vă luptați cu ele judecându-le – sau, altfel spus, le hrăniți. Singura cale de a le depăși este este să vă ridicați deasupra lor, așa cum sunt, cu conștiința voastră – nu să vă luptați cu ele, ci pur și simplu să le permiteți să fie.
Ce se întâmplă atunci cu voi? Conștiința nu este ceva static; lucrurile nu rămân așa cum sunt. Veți observa că dacă nu hrăniți energia emoției sau nu emiteți judecăți cu privire la aceasta, ea se va disipa treptat. Cu alte cuvinte, echilibrul vostru devine mai puternic; sentimentele voastre de bază vor deveni unele de pace și bucurie. Pentru că în inima și sufletul vostru nu mai există o luptă, bucuria iese la suprafață. Veți vedea cu un ochi mai liniștit viața. Veți vedea mișcarea emoțiilor în corpul vostru și doar le veți observa. Veți observa și gândurile care încep să alerge prin capul vostru, cu o privire liniștită și blajină. Să știți că abilitatea de a observa și de a nu fi înghițit este ceva foarte puternic. De fapt despre asta este vorba: aceasta este ieșirea!
Aș vrea să vă cer acum, în acest moment, să experimentați puterea propriei voastre conștiințe – ființa pură – și, prin aceasta, eliberarea acelei căi care vă permite să simțiți că nu este nevoie să schimbați nimic în voi.
Simțiți liniștea și claritatea acestei conștiințe: care este ceea ce sunteți voi cu adevărat. Puneți deoparte falsele judecăți. Lăsați emoțiile să curgă și nu le suprimați – ele sunt o parte din voi și unele dintre ele au un mesaj!
Întrebați-vă dacă aveți o emoție de care vă temeți, una care vă deranjează, cu care vă luptați? Poate una care a devenit tabu pentru voi? Permiteți-i acum să iasă în față sub forma unui copil sau a unui animal – să se prezinte; să se arate. Acel copil ar putea să se exprime complet, sau ar putea să se comporte urât. Orice s-ar întâmpla, el trebuie lăsat să facă tot ceea ce vrea să facă și să vă spună ceea ce simte. Voi sunteți conștiința care privește și care spune: ”Da, vreau să te văd; vreau să-ți aud povestea, spune-o!”. ”Spune-mi povestea ta, pentru că ea este adevărul tău; s-ar putea să nu fie Adevărul, dar vreau să-ți aud povestea”.
Experimentați-vă emoțiile în acest fel și nu le mai condamnați!  Lăsați-le să vină să vă vorbească! Tratați-le cu blândețea unui bătrân înțelept  și observați ce vă aduce acel copil sau animal.  Adeseori, într-o emoție negativă se ascunde o forță pură de viață care vrea să iasă, una care a fost sufocată mortal de toate prejudiciile  judecăților.  Lăsați copilul sau animalul să vină sărind spre voi. Poate că acum își va modifica aspectul – primiți-l cu o deschidere iubitoare.
Conștientizarea transformă  – este instrumentul major al schimbării, dar în același timp nu vrea să schimbe nimic. Coștientizarea spune: ”Da! – da, la ceea ce este!”. Ea este receptivă și acceptă tot ceea ce este acolo, și asta schimbă totul, pentru că ea vă eliberează.
Sunteți liberi acum – nu mai sunteți la mila emoțiilor voastre sau a judecării lor. Lăsându-le să fie, ele își pierd controlul asupra voastră. Desigur, se mai poate întâmpla să fiți ocazional depășiți de emoțiile și de prejudecățile voastre – aceasta înseamnă să fii om! Încercați să nu vă blocați acolo și să nu vă pedepsiți pentru ele: ”Doamne, nu am atins conștiința clară – am făcut ceva greșit!”. Dacă faceți acest lucru, începeți să rotiți din nou mingea judecăților.  Puteți să reveniți întotdeauna la ieșire, înapoi la pace, prin a nu vă lupta cu voi înșivă.
Observați ce este acolo și nu faceți greșeala: este o mare putere să nu vă lăsați târâți în ea. Aceasta este puterea adevăratei spiritualități. Adevărata spiritualitate nu este moralitate – este o cale de a fi.

© Pamela Kribbe

Traducere Monica Poka
http://dincolo-de-mine-sunt-eu.blogspot.ro/2014/04/cea-de-treia-cale.html

Sursa: Terapie prin Iubire Newsletter

duminică, 13 aprilie 2014

Iubirea de Sine

Mesaj Prezenta Eu Sunt, transmis prin CostinGet, Martie 2014
Sursa: www.iamthatiam.ro


.
trandafir_in_inima .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ce este iubirea de sine, in ultima instanta? Este starea naturala de A FI.
Iubirea este cheia, insa in urma experientelor de dinainte de a veni pe Pamant si a experientelor in aceasta dimensiune, conceptul de iubire s-a distorsionat. Conceptul, nu iubirea insasi!
Iubirea este starea naturala a fiintei, la fel ca si libertatea, bucuria,  starea de armonie, de bine. De fapt, toate acestea sunt alte cuvinte pentru a exprima iubirea.
De aceea va spunem ca doar experientele conteaza atunci cand va treziti, deoarece nu puteti gresi si, prin urmare, va puteti elibera de indoiala, de asteptari, va puteti deschide spre a primi, spre a le imbratisa.
Sa revenim acum la practicarea iubirii de sine, pentru a va aminti de ce sunteti aici: sa actionati ca intregul Voi.
Si pentru ca totul se reduce la relatii, cu voi insiva, cu ceilalti, cu mediul inconjurator, cu planeta, cu taramul angelic, sa vorbim despre iubirea de sine ca fiind cel mai important lucru in abordarea relatiilor.
Iubirea de sine are multe fatete:
- a avea grija de voi, din toate punctele de vedere: fizic, spiritual, emotional;
- a va incuraja si aprecia, a va reaminti ca meritati, ca sunteti demni;
- a va reaminti ca sunteti o fiinta pretioasa prin sine si a va trata in consecinta.
A avea grija de voi insiva din punct de vedere fizic inseamna a dormi suficient, a avea o alimentatie sanatoasa, a face miscare.
A avea grija de “hrana” intelectuala inseamna a va face timp pentru a va instrui in domeniile care va plac, a citi ceva ce va inspira, va stimuleaza interesul, a urmari documentare care va deschid orizontul, a urma unele cursuri.
Este important, de asemenea, ca visele si aspiratiile personale sa devina o prioritate (nu neglijati ceea ce este important pentru voi!). Reamintiti-va:  meritati, asa ca actionati in aceasta directie!
Subliniem faptul ca este necesar sa eliberati conceptul ca trebuie sa sacrificati propria bucurie, stare de bine, pentru a fi un bun partener. Este chiar opusul a ceea ce este eficient si real. Cu cat mai mult practicati iubirea de sine, cu atat mai mult veti avea de oferit.
Nu veti mai astepta ca partenerul sa va satisfaca nevoile, sa va implineasca asteptarile. Practicand iubirea de sine veti fi impliniti si veti avea ceva de oferit, ceva foarte pretios: exemplul personal. Veti castiga si voi, si partenerul!
Oricine doreste sa fie in preajma celor care emana echilibru fizic si psihic, optimism, entuziasm, care isi urmeaza aspiratiile si ii inspira si pe altii!
Nimanui nu-i place sa fie in preajma cuiva care este epuizat fizic si psihic, care se critica in mod continuu, care are grija de altii neglijandu-se, care vorbeste mereu despre cat de nedreapta si grea este viata!
Pentru a fi fiinta iubitoare, cu adevarat, este necesar sa practicati iubirea de sine pana cand o incorporati, pana cand deveniti Iubirea insasi.
Atunci veti avea multe de oferit, veti fi doriti in orice fel de realtie: cu un partener, in relatia de familie, la serviciu etc.
Mai mult decat orice, toti vor sa vada un exemplu demn de urmat, iar acea persoana sunteti voi, deoarece ati venit in aceasta viata sa va amintiti de adevarata voastra natura de fiinte iubitoare, creatoare, independente. Pentru voi viata nu are niciun secret, cand deveniti iubirea insasi. Atunci va manifestati ca cine sunteti cu adevarat!
Pentru voi viata este simpla bucurie de a imbratisa experientele pe care le alegeti in fiecare moment, deoarece traiti in prezent!
Viziunile/dorintele/alegerile celui care practica iubirea de sine sunt manifestate din si prin cunoastere!
Stiind ca starea de bine este starea naturala de a fi si, prin urmare, fiind alegerea voastra principala – va alegeti pe voi insiva – veti atrage experientele care va aduc bucuria simpla de a fi prezenti in experiente, in pretioasa voastra viata, celebarand-o si celebrandu-va!
Mesagerul Erei Noi – Prezenta Eu Sunt 


- preluat de pe Newsletter Terapie prin Iubire 
.


.
.
.
Primiti acest newsletter cu cele mai bune intentii din partea echipei Terapie prin Iubire si daca veti considera neoportuna initiativa noastra aveti la dispozitie posibilitatea de dezabonare accesand link-ul din josul mail-ului